De praktijk

Lize Verbaas is in 2007 gestart met met haar verloskundigenpraktijk, die toen nog “verloskundigenpraktijk Lize Verbaas” heette. Na 6 jaar alleen gewerkt te hebben werd het tijd het team wat uit te breiden. Nu bestaat ons team uit Lize, Kelly en Mirte. We werken met dezelfde passie en toewijding voor het vak en vormen een hecht team. We vinden het belangrijk dat we met onze verloskundige visie op 1 lijn zitten. Daarnaast kenmerkt onze praktijk zich doordat we gezellige, laagdrempelige communicatie hanteren en we het belangrijk vinden een goede band met jou/jullie op te bouwen. We hopen dat je je bij ons altijd gehoord zult voelen en we je op een verantwoorde wijze mogen begeleiden naar jouw droombevalling. 

Wij stellen ons graag aan u voor

Lize Verbaas

Verloskundige
Echoscopist
Anti-conceptie
Versiekundige

Ik ben Lize Verbaas, ben sinds 2006 verloskundige en al heel lang getrouwd met Guus mijn lieve man.
Verloskundige is een beroep waar ik altijd al iets mee gehad heb vanaf mijn jonge jaren, maar heel lang ongrijpbaar is geweest.
lk heb heel veel leuke dingen gedaan in mijn leven, zoals: een peuterspeelzaal opgericht met een aantal enthousiaste ouders en ben daar jaren peuterleidster geweest. Ik heb in die jaren ook vier kinderen gekregen die ook veel aandacht van mij vroegen en nu hele mooie mensen zijn geworden. Inmiddels heb ik 7 kleinkinderen waar ik heel veel van hou. Toch begon het steeds een beetje meer te kriebelen en ben ik de gezondheidszorg ingegaan en de opleiding gaan doen voor verpleegkundige met als doel op de verloskamers te kunnen werken wat ook uiteindelijk gelukt is. Heb daar een lange tijd met heel veel plezier gewerkt en mocht daar ook regelmatig een bevalling doen omdat iedereen wel wist hoe leuk ik dit vond. Ook heb ik nog gelijktijdig repatriëringswerk als verpleegkundige gedaan en heb uit heel veel landen patiënten opgehaald of thuisgebracht die daar iets hadden gekregen en alleen onder begeleiding van een  verpleegkundige terug mochten. Maar toen ik een brief in handen kreeg om toch nog verloskunde te gaan studeren heb geen moment getwijfeld en mijn gezin stond pal achter mij. Ondanks dat ik het een hele zware opleiding vond, heb ik het ook een super leuke tijd heb gevonden. Ik heb eindelijk mijn droom kunnen waarmaken en mocht ik mij verloskundige noemen. Na een jaar te hebben waargenomen, heb ik mijn eigen praktijk kunnen starten en heb dit bijna zes jaar alleen gedraaid en gelukkig nu met twee lieve collega’s, met heel veel toewijding, passie en plezier. Ik doe ook de versies (het uitwendig draaien van kinderen van stuit- naar hoofdligging) en de anticonceptie bij ons in de praktijk. Het is super mooi om te zien dat er nu een hele mooie praktijk draait waar we heel veel zwangeren zien en begeleiden en bij het meest intieme moment mogen zijn: de bevalling. We zien een mooi nieuw leven beginnen, een mooi mensje. Dan volgen we de nieuwe ouders nog weer in het kraambed om te zien of are veranderingen in hun leven goed verlopen en om zo nodig bij te sturen zodat het gezinnetje een goede start heeft. Kort gezegd het mooiste beroep van de hele wereld.

BIG: 39014927303

Kelly van Winkel

Verloskundige
Echoscopist
Geslachtsbepalingen

Ik ben Kelly Verberne- van Winkel en in 2014 afgestudeerd aan de verloskunde academie Rotterdam. In de tussentijd heb ik mij gespecialiseerd in echoscopie en doe ik de basis echo’s en de 20 weken echo’s. Sinds 2018 werk ik hier in de praktijk en voor die tijd heb ik in  veel andere verloskundigen praktijken gewerkt.

Ik heb altijd in de zorg willen werken, ik had mijzelf na het behalen van mijn VWO diploma opgegeven voor de opleiding geneeskunde, maar ik werd niet ingeloot. Een jaar later werd ik geselecteerd voor de verloskunde opleiding en daar bleek mijn passie te liggen. Ook zit de geboortezorg waarschijnlijk in mijn DNA want mijn betovergrootmoeder was vroedvrouw, mijn moeder is kraamverzorgster en mijn zusje is ook verloskundige. Je kan vast wel raden wat het onderwerp van gesprek is bij familie etentjes, hahaha.

Verloskundige zijn vind ik geweldig, het is een grote eer om de vrouw en haar partner te mogen begeleiden in de zwangerschap en als kers op de taart: met de bevalling. Ik vind het zo bijzonder dat er vanuit 2 personen een prachtige baby ontstaat en dat ik daar getuigen van mag zijn vind ik echt heel speciaal. Vanaf de eerste echo waarbij de baby nog maar een klein vlekje is met een knipperlichtje als hartje tot het moment dat de ouders dit prachtige kindje in hun armen hebben is zo’n bijzondere levensgebeurtenis.

Naast verloskundige ben ik zelf ook sinds 2019 trotse moeder van een dochtertje. Ook heb ik een geweldige en zorgzame man en een hele lieve ondeugende dalmatiër thuis. Mocht ik daarnaast nog vrije tijd hebben dan vind ik het heerlijk om een goed boek te lezen, een leuke serie te zien, lekker te eten, een strandwandeling maken, een leuke sportieve activiteit te doen en te zingen en dansen.

BIG: 29918709603

Mirte Vos

Verloskundige

Mijn naam is Mirte Vos en ik ben afgestudeerd als verloskundige aan de Hogeschool in Antwerpen. Ik ben opgegroeid in de Hoeksche Waard, maar ben in 2020 in Spijkenisse gaan wonen. Mijn broers en ik zijn allemaal thuis geboren en toen mijn moeder hier over vertelde begon de interesse te groeien. Mensen helpen zit me in het bloed en wist al sinds mijn jeugdjaren dat ik de zorg in wilde. Daarom ben ik gestart met een combinatie opleiding van verpleeg- en verloskunde. Na een kennismaking met verpleegkunde, merkte ik dat mijn hart niet daar, maar in de verloskunde ligt. Dit werd voor mij al duidelijk vanaf mijn eerste verlosstage. Ik vond het prachtig om koppels in zo’n bijzondere periode van hun leven te mogen begeleiden. De liefde voor het vak is sindsdien alleen maar sterker geworden. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in Capelle aan den IJssel en Rhoon. 

Hoewel ik tijdens mijn opleiding ook in het ziekenhuis zwangeren heb mogen begeleiden, merkte ik dat een verloskundigenpraktijk meer bij mij past. Dit omdat ik het belangrijk vind om een vertrouwensband te creëren, zodat we samen een goede voorbereiding treffen op jullie ouderschap. Hierbij vind ik het belangrijk dat er veel informatie gegeven wordt en dat jullie laagdrempelig vragen kunnen stellen. Er is immers geen zwangerschap hetzelfde.
Op dit moment ben ik nog alleen verloskundige, maar ik hoop binnenkort ook te kunnen starten met de echoscopieopleiding!

Als ik niet aan het werk ben besteed ik mijn tijd graag aan buiten wandelen met ons hondje. Ook vind ik het heerlijk om lekker op de bank te hangen met een goed boek of een leuke serie, of om lekker los te gaan bij Zumba.

BIG: 39927890103

Waarneming

We vinden het belangrijk dat we onze kennis op peil houden en volgen hierom regelmatig scholingen. Ook willen we wel eens op vakantie. Het kan daardoor soms voorkomen dat een collega verloskundige ons komt helpen. We zullen haar altijd goed inlichten over wat er speelt in de praktijk.

Wat vinden anderen?

Laat gerust een recensie achter op Google of op onze facebookpagina

4,3/5

4.2/5